Especial: Irmandade e o Mundo - República Checa

Viva amantes da Irmandade!


E hoje voltamos ao nosso Especial, Irmandade e o Mundo, desta vez com a República Checa, onde denominam a série de Bratrstvo černé dýky.


Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku s odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z upírů je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě polorodou sestru, musí za ni Wrath vzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nezdálo ani v nejdivočejších snech. Úvod cyklu Bratrstvo černé dýky.

Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní. (druhý díl románového cyklu Bratrstvo černé dýky)

Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní - dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou. Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčiným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti. Z cyklu Bratrstvo černé dýky

Válka mezi upíry a jejich pronásledovateli zuří v ulicích Caldwellu. Jen malá skupina vybraných upírských bojovníků, známá jako Bratrstvo, stojí mezi společenstvím upírů a nepřáteli, kteří plánují vyhlazení jejich rasy. 

Bývalý detektiv Butch O´Neal je jediným člověkem, který pronikl do vnitřního kruhu Bratrstva. Stal se jedním z ochránců upírů z lásky k jedné z nich, upírce Marisse. Butch je drsný a tvrdý bojovník, který se vyrovná každému z upírů, přesto jako člověk je stále na vedlejší koleji, jak v akcích Bratrstva, tak ve vztahu k Marisse. Pouští se bezhlavě do nebezpečných akcí, aby dokázal své kvality a získal její pozornost. Při jednom ze ztřeštěných podniků je polapen nepřáteli a dostává se do rukou iniciátora nenávistného pronásledování upírů, skrývajícího se pod jménem Omega. Butch je vystaven krutému mučení a ocitá se na prahu smrti. Omega s ním má však jiné plány. Vloží do jeho těla zlomek ze své démonické podstaty a pohodí jej na místě, kde jej Bratrstvo může nalézt. Zlo pak infikuje všechny upíry, kteří s ním přijdou do styku. Tento plán je odhalen jeho nejlepším přítelem, Butchovo tělo zachrání, ale vyléčit jej může jen Marissina láska.

Vztah Butche a Marissy prochází mnoha zvraty, řeší nedorozumění z minulosti, ale jejich problémy jsou ve skutečnosti banální. Neexistují mezi nimi žádné vážné bariéry. Jaký bude jejich další osud? Vykoupí láska prokletí upírů?

Vishous je úskočný bojovník se zatvrzelým srdcem toužící jen po střetu s nepřáteli upírů, obdařený destruktivními sklony a též děsivou schopností vidět do budoucnosti. Když je ale v boji vážně poraněn, zamiluje se v nemocnici nečekaně a beznadějně do své lidské lékařky, doktorky Jane Whitcombové. Ta opětuje jeho city a léčí nejen jeho tělo, ale i bolesti jeho duše. Vishous však proti své vůli dostává nové poslání, čeká jej osud, v němž pro Jane patrně nebude místo. 

Vyvolený milenec je šestou knihou populárního seriálu Bratrstvo černé dýky, jehož autorkou je  J. R. Ward. Hlavním protagonistou příběhu je upír Phury, Zsadistovo dvojče, člen Bratrstva, elitní skupiny bojovníků, kteří chrání řadové upíry před Bezduchými.
V nočních stínech Caldwelu zuří válka na život a na smrt mezi upíry a jejich nepřáteli. Jediným štítem chránícím obyčejné upíry je šestice vampýrských bojovníků, Bratrstvo Černé dýky. Nejobětavějším členem je Phury, je ochotný položit život za každého z bratrů, jeho životním krédem je čest a touha pomáhat. Citlivá povaha jej vedla dokonce ke slibu celibátu. Paradoxně právě díky těmto obdivuhodným vlastnostem byl vybrán pro zachování čisté a silné upírské rasy. Stává se prvním z vyvolených, má k dispozici čtyřicet žen s čistými upírskými rodokmeny, a s nimi má zplodit co nejvíce dětí. Pro Phuryho to znamená velkou oběť.
Phuryho první žena Cormia v něm jako jediná vidí nešťastnou a citlivou duši, muže svého života a nechce se o něj dělit. Jejich vztah sice nenaplňuje žhavá vášeň, Cormia však zůstává Phuryho jedinou přítelkyní a oporou.
Obětuje Phury pro Bratrstvo skutečně vše? Nebo zvítězí láska k jediné vyvolené bytosti?
Série Bratrstvo černé díky J. R. Ward je silně návyková.
Šestý díl ze série Bratrstvo Černé dýky.

Další pokračování válek rodu upírů z Coldwellu a šestice jeho ochránců tvořících Bratrstvo černé dýky je opět plné dramatických příběhů, zápletek a osudů. Jeho hlavní postavou je však temná postava - Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží.

Další pokračování válek rodu upírů z Coldwellu a šestice jeho ochránců tvořících Bratrstvo černé dýky je opět plné dramatických příběhů, zápletek a osudů. Jeho hlavní postavou je však temná postava - Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží.

Vishousovo dvojče, sestra Payne, je ukuta ze stejného bojového ducha jako on. Po nekonečné době věznění z vůle všemocné Stvořitelky se jí podaří osvobodit, jen aby vzápětí utrpěla hrozné zranění. Její záchranu svěřuje Bratrstvo do rukou lidského chirurga, Manuela Menella, jediné možné spásy. Ten nikdy nevěřil na bytosti zjevující se v temných nocích a tím spíše se nechává svádět touto silnou ženou. Jejich světy, lidský a upíří, se však nutně dostávají do konfliktu, když je Payne předložen prastarý účet a jak její láska, tak život, se ocitají v nebezpečí.


Até a próxima sombra...


Fonte 12 e 3



0 comentários:

 

Instagram

Facebook